Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
+39 02 87 21 43 19
Mon - Fri: 07:00 am - 05:00 pm

Blog

Protapul mancarea regilor

Regele Henry al VIII-lea (care a condus Anglia din 1509 până în 1547) la fiecare masă mânca porc sau mistreţ la proţap, care în acea vreme reprezenta un semn al bunăstării.

In vremea lui doar bogații își permiteau carne proaspătă la masă, aveau finațe pentru lemne și își permiteau să angajeze o persoană care să întoarcă toată ziua proțapul.

Într-un an obişnuit, bucătăria regală pregătea 1.240 de boi, 8.200 de oi, 2.330 de căprioare, 760 de viţei, 1870 de porci şi 53 de mistreţi.

Napoleon avea o placere ascunsă pentru puiul la proțap. Chiar dacă armata lui murea de foame pe câmpul de luptă acesta avea 24h din 24 la discretie pui la proțap.

Mâncarea din epoca Tudorilor fost foarte interesantă, spun istoricii. Carnea de vânat la rotisor era un festin dem pentru bogații vremii.

Carol I prefera carnea de vitel. Aveau tabieturi culinare destul de pretențioase. A fi prezent la mesele regale când se servea vitel la proțap era o onoare și un semn de apreciere din partea suveranului și a familiei regale.

POST A COMMENT